Leef je leven als de introverte held van je eigen film, volgens jouw script

Zorg dat jij de hoofdrol hebt en de ander de bij- of figurantenrol

Ik ga graag samen met jou op avontuur om dat te bereiken

Jouw doel

Laten zien wie jij bent als persoon met introverte eigenschappen. Zelf de hoofdrol spelen en niet de bijrol in de film van anderen. 

Ik ga graag met jou op avontuur om erachter te komen hoe jij kan zorgen dat jij je eigen rol kan bepalen en regie houdt over je eigen leven. En val je een keer uit je rol? Dan help ik je gewoon deze weer te hervinden.

Jij, ik en de klik

Introversie is mijn specialisatie. Ben jij introvert? Of heb je te maken met introverte mensen? En speel jij of die ander niet zijn of haar beste rol? Dan help ik je graag.

Nu is, net als tussen acteurs, bij coaching de klik erg belangrijk. Laten we elkaar dus eerst op een ongedwongen manier leren kennen.

Waar mijn hart ligt

Weten wie je bent. Al je kwaliteiten, vaardigheden, talenten en valkuilen kennen. Volgens mij is dat essentieel om de hoofdrol van je leven te spelen. En zo een fijn leven te hebben.

Dat is waar ik jou mee wil helpen. Mijn hart ligt bij het helpen van mensen die zich willen ontwikkelen tot held die zij in potentie al zijn.

Mijn aanpak

Mijn werkwijze is eigentijds, flexibel, op maat en professioneel. Ik werk volgens een door mijzelf ontwikkelde methode die is gebaseerd op theorie, praktijk en onderzoek en die diverse coachingstechnieken, tools en handvatten omvat waardoor een persoonlijk traject wordt ingezet. Een avontuur dat jij aangaat en waarbij ik je ondersteun.

Je doelen halen door coaching op maat

Laten zien wie je bent maar je weet niet hoe?

Ieder mens is uniek maar niet iedereen durft dat te uiten. Mijn hart ligt bij het begeleiden van die mensen die zich willen ontwikkelen tot het unieke mens dat hij of zij van nature is. 

Met de door mij ontwikkelde 7-verenmethode werk je aan de verbinding tussen balans en veerkracht in je werk- en privéleven en je personal brand en passies. Hierdoor worden alle delen van jouw persoonlijkheid gecombineerd met je omgeving waarin jij verkeert, zodat die elkaar versterken. Je ontdekt je 7 belangrijkste talenten en leert hoe je die bewust kunt inzetten. In de 7-verenmethode gebruik ik diverse coachingstechnieken en tools zoals massage, de passietest, fysieke oefeningen, uitdaging, maatjesschap en het ontwikkelen van een personal brand. Het is een moderne, eigentijdse methodiek om stress te verminderen en de kans op een burn-out te verlagen.

Coaching op levensgebieden:

 • Werk of onderneming
 • Persoonlijke ontwikkeling inclusief social media
 • Sociale relaties
 • Financieel en administratief
 • Psychologische en mentale gezondheid
 • Lichamelijke gezondheid
 • Zingeving

Coaching bij onder meer:

 • Stress, onbalans en passief gedrag
 • Omgaan met emoties
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Kwaliteiten (her)ontdekken
 • (Preventie) burnout
 • Persoonlijke ontwikkeling en -groei
 • Sociale contacten opbouwen of vergroten

Persoonlijke ontwikkeling en de kwaliteit van leven

Het doel van het coachingstraject is dat jij weer de hoofdrol hebt in je leven. Dit betekent dat jij de regisseur bent, bepaalt wie de bijrollen mag spelen en je leeft volgens jouw eigen levensscript. Dit doen we door te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Door coaching leer je succesvoller en veerkrachtiger te opereren in het dagelijks leven. Hierdoor pak jij uitdagingen en belemmeringen aan als elke hoofdpersoon of held in een film, zodat jij aan het eind nog lang en gelukkig leeft.

Elk persoon is uniek, daarom is ook mijn coachingsprogramma persoonlijk. Ik stem met jou af wat jij nodig hebt om de held te worden. 

Wil jij graag profijt hebben van je introverte kwaliteiten, werken aan je persoonlijke ontwikkeling en de regisseur van je eigen leven zijn?

De fases van de 7-verenmethode

Fase 1 Intakegesprek

We verkennen jouw vraag of vragen, welke rol je nu speelt, volgens welk script je nu leeft en wat je uiteindelijk wilt bereiken. Waar loop je tegenaan en wat wil je aan het eind van het coachingstraject bereikt hebben? Het gaat er in deze fase om dat jij en ik duidelijk krijgen of mijn coachingsmethode geschikt is om jou te helpen bij je rol in je levenssript. Het gaat hier vooral om de ‘klik’ tussen jou, mij en de gehanteerde methode.

Fase 2 Analyse

Nadat jouw vragen, je rol, het script en jouw doelen duidelijk zijn en wat je wilt bereiken in het leven, gaan we iets dieper in op waar jij tegenaan loopt. We maken samen een soort van analyse van hoe het nu gaat. Dit is de basis voor mijn coaching en de in te zetten coachingmethodieken. 

Fase 3 Opstellen het samenwerkingsovereenkomst en opdrachtbevestiging

Na de analyse en het bepalen van hoe ik je ga coachen, stel ik een samenwerkingsovereenkomst en opdrachtbevesting op waarin ik o.a. het coachingsprogramma, de regelmaat van contactmomenten, de doelen en de prijs vermeld.

Fase 4 Opstarten van het coachingsprogramma

Nu alles gepland en geregeld is, gaan we concreet aan de slag met coaching.

Fase 5 Verankering

Ik zorg dat alles wat we besproken hebben, via opdrachten geleerd hebben en veranderd is, onderdeel wordt van jouw natuurlijke gedrag. Je kent je eigen rol, weet hoe je de hoofdrol kan pakken en bent in staat je leven meer te leiden volgens jouw script.

Fase 6 Afsluiting

We ronden het coachingsprogramma af en bepalen wanneer je de periode na de coaching wilt evalueren en hoe jij je behaalde resultaten kunt behouden. Je krijgt nog enkele tips, tools en handvatten en we bepalen wie binnen jouw netwerk je kan ondersteunen om niet terug te vallen in je oude script.

Fase 7 Evaluatie

Op het afgesproken moment neem ik contact met je op. We evalueren samen hoe het met je gaat, wat je bij is gebleven en of je nog altijd in staat bent om je hoofdrol te behouden, te leven volgens jouw script en nog steeds de regisseur in je leven bent. En wat je eventueel nog nodig hebt om dit in stand te houden of te verbeteren.

Coachingstraject met de 7-verenmethode

Bij het ontwikkelen van de 7-verenmethode ben ik geïnspireerd door het sprookjesboek ‘De 7 veren van de papegaai’ van Paul Biegel. De hoofdpersonen Doenja en Jorkos moeten 7 veren van een magische papegaai bemachtigen om hun ontvoerde vader uit de handen van de ‘mistkoningin’ te redden. Tijdens dit avontuur ontdekken ze hun talenten en leren ze omgaan met de spanning. De 7 gekleurde veren brengen kleur in het leven van de mistkoningin.

Door het gebruik van de 7-verenmethode neem ik de coachee mee op avontuur en help ik hem zijn 7 belangrijkste talenten te ontdekken zodat er meer veerkracht en kleur komt in zijn work-life-balance.

Het cijfer 7 staat voor voltooiing van activiteiten en perfectie. Tevens staat het cijfer voor innerlijke wijsheid, de wonderbaarlijke verandering van het eigen ik en de onwetende geest. Waaraan werk je met de 7-verenmethode? Kennis over jezelf, een opvallende personal brand en dat waar je onbewust nog geen weet van hebt zodat je een gezonde balans ontwikkelt tussen je werk- en privéleven.

Mijn geluksnummer 7 staat voor mij als persoon en coach. Dit betekent dat ik een voorkeur heb voor feiten. Ik baseer mijn observaties op wat ik zie en laat me niet beïnvloeden door meningen. Ik ga niet uit van wat anderen over mijn coachee zeggen, maar wil deze zelf ervaren en spreken. Daarnaast vertrouw ik op mijn gevoel over wat iemand bij mij teweegbrengt en geloof ik in de kwaliteiten, vaardigheden en talenten van de ander en mij. Zo zijn mijn kwaliteiten: volharding, onzelfzuchtigheid, sensitief, innerlijke rust en harmonie, en licht perfectionistisch. Dit zorgt voor een stabiele en nuchtere houding als coach waardoor mijn coachees mij ervaren als een rustpunt in hun  veranderingsproces.

De 7-verenmethode maakt gebruik van bewezen en niet gebruikelijke coachingstechnieken en tools. Zo wordt er o.a. gebruik gemaakt van massage, bewegingstechnieken, uitdaging, maatjesschap en personal branding. Dit zorgt ervoor dat de 7-verenmethode een moderne en eigentijdse methodiek is om burn-outs te voorkomen, veerkracht en balans terug te krijgen en om je op de juiste manier als mens met introverte eigenschappen positief te laten zien.

Coachingstraject in het kort

We werken samen

We maken afspraken over de coachingsmomenten en contactmomenten en over momenten waarop je opdrachten moet inleveren. Je weet dus precies je wat je wanneer kunt verwachten en waar je aan toe bent.

i

Coachingsprogramma

In het coachingsprogramma lees je wat er wordt ingezet, wat het doel is, hoe de stappen eruit zien en wat de investering is. Het coachingsprogramma, dat een samenwerkingsovereenkomst is, is de basis van onze samenwerking.

Jouw doelen

Tijdens het coachingstraject werken we samen aan jouw doelen. Deze doelen worden tussentijds besproken en aan het eind van het traject bepalen we of jij de doelen hebt behaald en hoe je de behaalde resultaten kunt behouden. Na afsluiting van het traject vindt er een evaluatie plaats.

Wil je iets vragen of een afspraak maken?