Meer balans, veerkracht en ontspanning in je leven

Zorg dat anderen jou zien, zoals jij gezien wilt worden

Ik ga graag samen met jou op avontuur om dat te bereiken

Jouw doel

Jij wilt je laten zien zoals je bent. Dit wil je op jouw manier doen en niet zoals anderen van je verwachten. Hierbij is balans en veerkracht in je leven essentieel.

Ik ga graag met jou op avontuur om erachter te komen hoe jij het beste van jezelf kan laten zien, zonder veerkracht en de balans te verliezen. En val je een keer? Dan help ik je gewoon weer overeind.

Jij, ik en de klik

Introversie is mijn specialisatie. Ben jij introvert en werknemer of ondernemer? Of heb je (op je werk) te maken met introverte mensen? Laat jij of die ander niet het beste van zichzelf zien? Dan kan het zijn dat je mijn hulp kunt gebruiken. Nu is bij coaching is de klik erg belangrijk. Laten we elkaar dus eerst leren kennen.

Waar mijn hart ligt

Weten wie je bent. Al je kwaliteiten, vaardigheden, talenten en valkuilen kennen. Volgens mij is dat essentieel om een goede balans en veerkracht in je leven te hebben. En zo een fijn leven te hebben. Dat is waar ik jou mee wil helpen. Mijn hart ligt bij het helpen van mensen die zich willen ontwikkelen tot degene die zij in potentie al zijn.

Mijn aanpak

Mijn werkwijze is eigentijds, flexibel, op maat en professioneel. Ik werk volgens een door mijzelf ontwikkelde methode die is gebaseerd op theorie, praktijk en onderzoek en die diverse coachingstechnieken, tools en handvatten omvat waardoor een persoonlijk traject wordt ingezet. Een avontuur dat jij aangaat en waarbij ik je ondersteun.

Je doelen halen door coaching op maat

Laten zien wie je bent maar je weet niet hoe?

Ieder mens is uniek maar niet iedereen durft dat te uiten. Mijn hart ligt bij het begeleiden van die mensen die zich willen ontwikkelen tot het unieke mens dat hij of zij van nature is. 

Met de door mij ontwikkelde 7-verenmethode werk je aan de verbinding tussen balans en veerkracht in je werk- en privéleven en je personal brand en passies. Hierdoor worden alle delen van jouw persoonlijkheid gecombineerd met je omgeving waarin jij verkeert, zodat die elkaar versterken. Je ontdekt je 7 belangrijkste talenten en leert hoe je die bewust kunt inzetten. In de 7-verenmethode gebruik ik diverse coachingstechnieken en tools zoals massage, de passietest, fysieke oefeningen, uitdaging, maatjesschap en het ontwikkelen van een personal brand. Het is een moderne, eigentijdse methodiek om stress te verminderen en de kans op een burn-out te verlagen.

Coaching op levensgebieden:

 • Werk of onderneming
 • Persoonlijke ontwikkeling inclusief social media
 • Sociale relaties
 • Financieel en administratief
 • Psychologische en mentale gezondheid
 • Lichamelijke gezondheid
 • Zingeving

Coaching bij onder meer:

 • Stress, onbalans en passief gedrag
 • Omgaan met emoties
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Kwaliteiten (her)ontdekken
 • (Preventie) burnout
 • Persoonlijke ontwikkeling en -groei
 • Sociale contacten opbouwen of vergroten

Persoonlijke ontwikkeling en de kwaliteit van leven

Het doel van het coachingstraject is om door persoonlijke ontwikkeling de kwaliteit van leven te verbeteren. Door coaching leer je succesvoller en veerkrachtiger opereren in het dagelijks leven zodat uitdagingen geen belemmeringen meer zijn, maar momenten van mogelijk succes worden. Het gaat om persoonlijke ontwikkeling en daarom is ook het programma persoonlijk. Samen bespreken we de duur van het traject en de in te zetten methodiek.

Wil jij graag profijt hebben van je introverte kwaliteiten, werken aan je persoonlijke ontwikkeling en een betere kwaliteit geven aan je leven?

De fases van de 7-verenmethode

Fase 1 Intakegesprek

We verkennen jouw vraag of vragen. Waar loop je tegenaan en wat wil je aan het eind van het coachingstraject bereikt hebben? Het gaat er in deze fase om dat jij en ik duidelijk krijgen of ik en mijn coachingsmethode geschikt zijn voor jouw vragen en andersom. Het gaat hier vooral om de ‘klik’ tussen jou, mij en de gehanteerde methode.

Fase 2 Analyse

Als jouw vraag of vragen duidelijk zijn en we samen hebben vastgesteld dat jij wilt dat ik jou ga coachen, maak ik een analyse. Ik kijk dieper naar datgene waar jij tegenaan loopt, op welk gebied dat is en ik bepaal welk coachingsprogramma relevant is om je hulpvraag op te lossen. Over het algemeen zal dit zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, balans werk-privé of een combinatie daarvan.

Fase 3 Opstellen plan van aanpak en opdrachtbevestiging

Ik stel een plan van aanpak op van het coachingsprogramma dat ik ga inzetten om jou te helpen. Hierin staat wat ik ga inzetten, wat het doel is, hoe de stappen in dit programma eruit zien en de prijs. Als dit akkoord is, wordt het plan van aanpak ondertekend door alle partijen. Het plan van aanpak kun je zien als een samenwerkingsovereenkomst.

Fase 4 Opstarten van het coachingsprogramma

We starten met het uitgekozen coachingsprogramma. We maken een concrete planning door de data vast te leggen van onder andere coachingsmomenten, contactmomenten en inleveren opdrachten. Je weet dan precies waar je aan toe bent en wat je feitelijk kunt verwachten.

Fase 5 Uitvoering

Nadat alles is gepland gaan we concreet aan de slag met het coachingsprogramma.

Fase 6 Afsluiting

Aan het einde van het coachingsprogramma rond ik alles netjes af en bepalen we of jij je doel(en) hebt behaald. Daarnaast bespreken we hoe jij je behaalde resultaten kunt behouden. Je krijgt tips, tools en handvatten en we bepalen wie binnen jouw netwerk je kan ondersteunen om niet terug te vallen in de oude situatie.

Fase 7 Evaluatie

28 dagen na het afsluiten van het coachingsprogramma neem ik contact met je op om samen met jou te evalueren wat de stand van zaken bij jou is. Wat er jou bijgebleven? Lukt het nog om de balans en veerkracht in je leven te behouden of om je als persoon te blijven ontwikkelen? Welke stappen en leerpunten zijn je bijgebleven? Heb je verbeterpunten voor mij als coach en/of mijn coachingsprogramma?

Aanbod

5-jarig jubileum Jorkootch !

 

Ontdek jouw kwaliteiten in 2 gratis coachsessies

 

Binnenkort bestaat mijn coach- en trainingsbedrijf Jorkootch 5 jaar! Om dit te vieren wil ik jou, of een bekende van jou, de mogelijkheid geven 2 gratis coachsessies bij mij te volgen.

 

Om deze gratis coachsessies, vraag ik wel het volgende van je:

 1. Je loopt momenteel ergens tegenaan in je privé of tijdens je werk en je wilt dit echt een keer oplossen. Dit kan van alles zijn. En het maakt niet uit hoe groot dit probleem voor je is. Het gaat erom dat je het nu een keer echt wilt oplossen, omdat je er regelmatig last van hebt in je persoonlijke, relationele of werkleven; 
 2. Je hebt tijd op de woensdag of in het weekend voor minimaal twee keer een uur coaching per keer. Hierbij maakt het niet uit of dit in de ochtend, middag of avond is;
 3. De coachsessies zijn fysiek 1-0p-1 (dus geen beeldbellen). Dit kan op de door jou gekozen locatie. Uiteraard houden we ons aan de geldende coronamaatregelen door minimaal anderhalve meter uit elkaar te gaan zitten. Let op! Eventuele reiskosten zullen wel in rekening gebracht worden o.b.v. het geldende belastingtarief van € 0,19 per km, én;
 4. Momenteel volg ik een opleiding tot provocatief coach. Ik wil daarvoor onze coachsessies gebruiken, uiteraard met inachtneming van jouw privacy. Dit betekent dat ik de coachsessies wel opneem, maar de opname na verwerking verwijder uit mijn computer. Bij de casusbeschrijving maak ik alles totaal anoniem, door o.a. jou een ander beroep en naam te geven. Niemand, inclusief jij, kan je herkennen, mochten zij toch in de gelegenheid zijn om het te lezen. Niets gaat zonder jouw toestemming. Alles is vertrouwelijk en anoniem. Beloofd!

Mocht jij nog vragen of aanvullende voorwaarden hebben, laat het weten.

Ik hoop je binnenkort te mogen coachen naar succes.

Groetjes, Jorkos

Voor wie?

Dit aanbod is voor iedereen die mijn manier van coachen is wil ervaren en voldoet aan de voorwaarden.

 

Kosten?

Voor dit aanbod betaal je alleen mijn reiskosten à  € 0,19. De coachsessies zijn gratis.

Coachingstraject met de 7-verenmethode

Bij het ontwikkelen van de 7-verenmethode ben ik geïnspireerd door het sprookjesboek ‘De 7 veren van de papegaai’ van Paul Biegel. De hoofdpersonen Doenja en Jorkos moeten 7 veren van een magische papegaai bemachtigen om hun ontvoerde vader uit de handen van de ‘mistkoningin’ te redden. Tijdens dit avontuur ontdekken ze hun talenten en leren ze omgaan met de spanning. De 7 gekleurde veren brengen kleur in het leven van de mistkoningin.

Door het gebruik van de 7-verenmethode neem ik de coachee mee op avontuur en help ik hem zijn 7 belangrijkste talenten te ontdekken zodat er meer veerkracht en kleur komt in zijn work-life-balance.

Het cijfer 7 staat voor voltooiing van activiteiten en perfectie. Tevens staat het cijfer voor innerlijke wijsheid, de wonderbaarlijke verandering van het eigen ik en de onwetende geest. Waaraan werk je met de 7-verenmethode? Kennis over jezelf, een opvallende personal brand en dat waar je onbewust nog geen weet van hebt zodat je een gezonde balans ontwikkelt tussen je werk- en privéleven.

Mijn geluksnummer 7 staat voor mij als persoon en coach. Dit betekent dat ik een voorkeur heb voor feiten. Ik baseer mijn observaties op wat ik zie en laat me niet beïnvloeden door meningen. Ik ga niet uit van wat anderen over mijn coachee zeggen, maar wil deze zelf ervaren en spreken. Daarnaast vertrouw ik op mijn gevoel over wat iemand bij mij teweegbrengt en geloof ik in de kwaliteiten, vaardigheden en talenten van de ander en mij. Zo zijn mijn kwaliteiten: volharding, onzelfzuchtigheid, sensitief, innerlijke rust en harmonie, en licht perfectionistisch. Dit zorgt voor een stabiele en nuchtere houding als coach waardoor mijn coachees mij ervaren als een rustpunt in hun  veranderingsproces.

De 7-verenmethode maakt gebruik van bewezen en niet gebruikelijke coachingstechnieken en tools. Zo wordt er o.a. gebruik gemaakt van massage, bewegingstechnieken, uitdaging, maatjesschap en personal branding. Dit zorgt ervoor dat de 7-verenmethode een moderne en eigentijdse methodiek is om burn-outs te voorkomen, veerkracht en balans terug te krijgen en om je op de juiste manier als mens met introverte eigenschappen positief te laten zien.

Coachingstraject in het kort

We werken samen

We maken afspraken over de coachingsmomenten en contactmomenten en over momenten waarop je opdrachten moet inleveren. Je weet dus precies je wat je wanneer kunt verwachten en waar je aan toe bent.

i

Coachingsprogramma

In het coachingsprogramma lees je wat er wordt ingezet, wat het doel is, hoe de stappen eruit zien en wat de investering is. Het coachingsprogramma, dat een samenwerkingsovereenkomst is, is de basis van onze samenwerking.

Jouw doelen

Tijdens het coachingstraject werken we samen aan jouw doelen. Deze doelen worden tussentijds besproken en aan het eind van het traject bepalen we of jij de doelen hebt behaald en hoe je de behaalde resultaten kunt behouden. Na afsluiting van het traject vindt er een evaluatie plaats.

Wil je iets vragen of een afspraak maken?