Soms lijkt het alsof je leven 1 grote gebeurtenis is. Alleen het leven is geen verzameling niet-gerelateerde gebeurtenissen. Het is een verhaal dat zich uitstrekt in het verleden en de toekomst. We zijn van nature verhalenvertellers. Die neiging kan in ons nadeel werken als we haar gebruiken om horrorverhalen tegen onszelf op te hangen over mogelijke toekomstige gebeurtenissen. We kunnen veel beter proberen ons leven te zien als 1 lang vervolgverhaal. Niet als puur op zichzelf staande afleveringen; stel je bent aangenomen bij een baan. Neem even de tijd om na te denken over de banen die je bent kwijtgeraakt en de mislukte sollicitatiegesprekken. Alle acties en verliezen bij elkaar hebben opgeteld tot deze baan geleid.

Leer daarom om ervaringen en periodes in je leven niet meer te zien als losse segmenten. Zie ze als episodes binnen een groter verhaal. Dit geeft je perspectief dat helpt om angst voor wat dan ook te hanteren.

Welke gebeurtenissen zijn bij jou aan elkaar gerelateerd? Wat is hierdoor jouw verhaal? Laat het me weten!